Leveret af Google OversætOversæt

Ønsker du at blive medlem af Gentofte Svømmeklub?

Bliv medlem her

Gentofte Svømmeklubs historie

 

Perioden 1930-1960

Fra 30’erne og frem til 1950 var DMG (Dansk Mands Gymnastikforening) førende inden for dansk herresvømning, men pigerne var begyndt at røre på sig, bl.a. Ragnhild Hveger, så i 1949 besluttedes foreningen at optage kvinder. Det gik godt i ca. 10 år, om det nu var, fordi kvinderne blev for dygtige eller herresvømningen gik helt i stå, det vides ikke med bestemthed, men resultatet blev, at det på en generalforsamling i 1959 blev besluttet, at DMG kun måtte have drenge og unge mænd som medlemmer.
Dette blev grundstenen til en ny klub, pigerne meldte sig ud og den 13. december 1959 blev Gentofte Svømme Klub (GSK) stiftet.

 

De første år træning

De første år trænede man i Charlottenlund badeanstalt, og om vinteren rykkede man ind i Østerbro Svømmehal. Efter et par kolde og våde somre forsvandt medlemmerne, men daværende medstifter og formand Preben Schilder fortsatte med at betale kontingent til Københavns Svømme Union, KSU, så klubben stadig var registreret. Endelig i slutningen af 1969 åbnede Kildeskovshallen for klubtræning og GSK rykkede ind.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Andre tiltag

Støtteforeningen Vennerne blev stiftet i 1984. Babysvømning blev oprettet i 1985, da en mor henvendte sig for, at få klubben til at starte babysvømning, og vi fik adgang til Strandlund, samt at vi året efter fik udvidet vore faciliteter med Søgårdsskolen.Kort efter fik klubben også tilladelse til at træne børnesvømmere i Kildeskovshallens børnebassin således, at klubbens små svømmere fik mulighed for en blidere overgang fra Søgårdsskolens bassin til Kildeskovshallen. Klubhuset blev en realitet i 1986, som vi deler med GVI & SISU.
I 1999 begyndte Gentofte kommune at tale om at bygge et nyt svømmebassin. Klubben blev taget med på råd, og med hjælp fra Dansk Svømme og Livrednings Forbund (DSLF), fremkom planerne om et 50 meter bassin. I slutningen af år 2002, stod det nye 50 meter bassin færdigt.

 

Det nye årtusinde

Klubben består i dag af ca. 2300 aktive svømmere fordelt på ca. 170 hold i henholdsvis svømmeskolen og konkurrenceafdelingen. Klubben anvender tre forskellige svømmehaller, Strandlund, Søgårdsskolen og Kildeskovshallen, hvor der undervises i svømning på alle niveauer og i alle aldersklasser fra baby til pensionister. GSK står også for kommunens skolesvømning – GFO-svøm.

Gentofte Svømmeklub er blevet certificeret talentudviklingsklub under Dansk Svømmeunion, og konkurrenceafdeling tæller ca. 100 svømmere. Svømmerne er fordelt på fem aldersinddelte konkurrencehold, med årgangssvømmere, der er fra 10-12 år gamle, over junior og senior-svømmere, der deltager i nationale og internationalt mesterskaber til masters-svømmere, der også har internationalt niveau.
 
Svømmerne Lotte Friis og Sarah Bro er begge udtaget til at repræsentere Danmark ved OL i Rio i 2016. Lotte Friis er tidligere OL-medaljetager, hvor det er Sarah Bros debut. 
 
 

Facebook

Hovedsponsor

Samarbejdspartnere

Sponsorer